rugalmasság növelésére gyógytornát végző nő fekete ruhában

Mi a rugalmasság, hajlékonyság?

A rugalmasság egy ízületnek azon képessége, hogy korlátlan és fájdalommentes mozgástartományban mozogjon. Izmaink és ízületeink nyújtása nagyobb mozgástartományt, jobb egyensúlyt és fokozott rugalmasságot is eredményeznek, emellett pedig elkerülhetjük a sérüléseket.

Hajlékonyság, rugalmasság előnyei, fontossága:

Rugalmasság, hajlékonyság és koordináció fejlesztése

A Gyrotonic és Gyrokinesis mozgásformák rendszeres végzésével rendkívül esztétikus, vékony és harmonikus alak érhető el, hiszen ötvözi a jóga, a tánc, az úszás és a Tai Chi előnyeit. Izmaink rugalmasak és szépen kiformáltak, egész testünk pedig rendkívül hajlékony lesz, ugyanakkor külön fókuszálhatunk az általad problémásnak érzett területekre.

A háromdimenziós mozgásformában minden izmot megdolgozunk, és rendkívül hatékony alakformáló hatása mellett végleg megszűnnek az esetlegesen más mozgás/torna és az ülőmunka által kiváltott izomfájdalmak, növeljük hajlékonyságod, rugalmasságod. A hajlékonyság és az erőkifejtés révén nagyobb vitalitáshoz, dinamikához és a szervezet regeneratív fiatalodásához vezet. A hajlékonyságot növelő gyakorlatok során a gépek megadják a lehetőséget, hogy egyszerre tudjuk fejleszteni a rugalmasságot, hajlékonyságot és a koordinációt, és ha ez mind megvan, rátesszük az erőt is.

állóképesség és hajlékonyság fejlesztésére gerinctornát végző 3 nő ül a széken