hátfájás okait kereső nő ül az ágyon hátfájdalommal

Mi a hátfájás és melyek a hátfájás okai?

Mindennapjainkban a hátfájás gyakori probléma, gyakorlatilag a legsűrűbben előforduló mozgásszervi fájdalom és szinte minden ember élete egy bizonyos pontján megtapasztalja a hátfájás jeleit, amely negatívan befolyásolja mindennapi tevékenységünket, munkánk, sportolásunk. Ami jó hír viszont, hogy a legtöbb esetben ez nem komoly probléma és gyakran csak egy egyszerű izom- vagy szalagfeszülés okozza.

A hátfájás lehetséges okai különbözőek lehetnek, azonban a leggyakoribb hátfájást kiváltó okok az edzetlen gerinc, helytelen mozdulat, sérülés, túlterhelt hátizmok, rossz testtartás, a rendszeres testmozgás hiánya és a sok ülő munka.

Hátfájás tünetei, jelei:

Hátfájás kezelése Gyrotonic gyógytorna segítségével

A hátfájás során a fájdalom gyakran egy területre lokalizálódik, de a probléma forrása azonban teljesen máshol keresendő. Ha rossz a testtartásod, sok az ülőmunka vagy helytelen mozdulatokat végzel az az egész testedre rossz hatással lehet. A GYROTONIC®  kifejezetten hátfájásra és annak kezelésére irányuló gyakorlatok legfőbb funkciója, hogy ösztönözze a gerincmozgások teljes skáláját, megerősíti és teljes mértékben nyújtja, kezelve a hátfájás bármely lehetséges forrását, majd megszüntetve azt.

Azok számára, akik nem tudják, miért küzdenek olyan sokáig a hátfájással, ez lehet a legjobb és legátfogóbb alternatív gyógytorna a hátfájás megszüntetésére, hiszen a GYROTONIC®  kifejezetten az ízületek és gerincizmok erősítését segíti, ezt követően megszűnik a hátfájás és könnyebben tudnak majd lehajolni vagy hátrafordulni és újra teljesértékű életet élni.

gyógytornát végző nő budapesten a hátfájás kezelésére