sérülés miatt erősítő edzést végző sportoló egy budapesti alternatív mozgásstúdióban

Teljesítménynövelés a Gyrotonic
segítségével

Olyan élsportolók, mint Shaquille O’Neal, Tiger Woods és Andy Murray is a GYROTONIC®  edzésnek köszönhetően javították pályán nyújtott teljesítményük és állóképességük, hiszen ez a mozgásrendszer legideálisabban kombinálja az erő és a rugalmasság fejlesztését.

Sportolás során minden ízületünk fokozottan van igénybe véve, ezalatt óriási terhelés éri a váll, a könyök, térd vagy csuklót ízületeit, melyek gyakran sérülésekhez vezetnek.  A Gyrotonic nem csak egy izomcsoportra fokuszál, hanem az egész testet igénybe veszi és minden más edzésrendszernél jobban ösztönzi a gerinc mozgását, hiszen minden mozgást a hátgerincből indítunk, ezáltal az ízületek mozgásterjedelmét is növeljük, egyben tehermentesítve az ízületeket és segít csökkenteni a sérülések veszélyét. Ha már megtörtént a baj, a Gyrotonic mozgásrendszer rendkívül hatékonyan segíti a sportsérülésekból való felépülést és a műtét utáni rehabilitációt, hogy mielőbb visszatérhessünk a sportoláshoz.

Ha bármilyen sportot űzöl, legyen szó teniszről, futásról, kézilabdáról, golfról, küzdősportról vagy úszásról, akár profiként, akár amatőrként, segítünk, hogy a legtöbbet hozd ki technikádból, hiszen a profi sportolók a Gyrotonic edzésnek köszönhetően növelik a tartó és hajlító izmok erejét, fokozzák a rugalmasságuk és hajlékonyságuk, így teljesítményt tudnak növelni,  míg a fitneszeseknek egy új és mindent magába foglaló tréning formát fedeznek fel.

Az edzések során a folyamatos, megszakítások nélküli mozgáson van a fókusz, nem tartunk ki hosszan testhelyzeteket, helyette gördülékeny és harmonikus mozdulatokkal kapcsoljuk össze az egyes pozíciókat.

Az edzések során elsajátítjuk a megfelelő légzést is, mely nagyobb oxigénellátáshoz vezet, ami segít a sportolóknak állóképességük fejlesztésében, a teljesítmény alatti fizikai és mentális stressz szabályozásában, valamint az energia fenntartásában.

Lehet egy dinamikusabb sport mellé kiegészítő mozgásnak is végezni, de önmagában is, hiszen a gyakorlatok nehézsége állítható és maximálisan személyre szabható – nem véletlen, hogy a stúdióban a kerekesszékes vendégtől kezdve az edzőterembe járó fitneszesektől a válogatott sportolóig a legkülönbözőbb adottságokkal rendelkező vendégek megfordulnak.

állóképesség növelésére teljesítménynövelő tornát végző nő budapesten a gerinctorna stúdióban

Néhány példa, hogy hat az egyes sportókra a Gyrotonic teljesítménynövelő edzésmódszer:

Futás

A futás kiváló edzési lehetőség, mely számos előnnyel jár testünk és agyunk számára, hiszen például javítja az erőnlétet, állóképességet, segít a fogyásban vagy épp segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket. A futás során nagy nyomás nehezedik legfőképp a térd és hát ízületekre és a futás közbeni rossz testtartásnak köszönhetően gyakran kialakulhat térdfájdalom, csipőfájdalom vagy hátfájás.

A GYROTONIC®  edzés során az izmok és az ízületek minden lehetséges irányba elmozdulnak és az eltérő irányokba való nyúlásnak köszönhetően testünk izmai és ízületei rugalmassá vállnak, mely lehetővé teszi, hogy futás közben testünk a teljesítmény növelése melett több „ütést” nyeljen el kevesebb sérülés mellett. A Gyrotonic torna a hát és a térdek mellett a boka, illetve a lábfej ízületeit és izomzatát is megerősíti, mely növeli lábaink húzóerejét és rugalmasságát a futás során.

térdfájdalomban és ízületi fájdalomban szenvedő futó nő
edzés közben a férfi ízületei sérülhetnek

Edzőtermes edzés

Az aktívan vagy korábban edzőterembe járók hátgerincét és ízületeit jelentősen megviselheti a gyakorlatok helytelen, nehéz súlyokkal történő elvégzése, mely során edzések után gyakran kialakulhat a hátfájdalom, derékfájdalom, térdfájdalom vagy ízületi fájdalom.  

A fitnesz iránt rajongók körében egyre népszerűbb a Gyrotonic edzésmódszer, hiszen megszünteti az edzőterem után kialakult hátfájást, derékfájást vagy ízületi fájdalmat, enyhíti a test merevségét, illetve megerősíti és teljes mértékben nyújtja az egész hátat.

A fitnesztermi edzéssel ellentétben, a Gyrotonic edzések során nem csak egy izommal dolgozunk, hanem izomláncokkal, melynek köszönhetően egy időben egyszerre tudjuk fejleszteni a hajlékonyságot, rugalmasságot és koordinációt. Ha ez mind megvan, akkor rátesszük az erőt is, de végig kíméljük az ízületeket. Az edzésnek köszönhetően nemcsak nyúlt izmunk lesz, hanem erős, koordinált izom.

Tenisz

A tenisz során minden ízület fokozottan van igénybe véve, de a legnagyobb terhelés a vállat, a könyököt és a csuklót éri. Ezeknek az ízületeknek karbantartására fokozottan kell figyelni, ellenkező esetben a sérülés kockázata jelentősen megnő. 

Gondoljunk csak Andy Murrayre, kétszeres olimpiai és kétszeres wimbledoni bajnok teniszezőre, aki súlyos hátsérülést szenvedett, de a Gyrotonic gyógytornának és edzésmódszernek köszönhetően sikeresen felépült hátsérüléséből és folytathatta karrierjét.

A Gyrotonic gyakorlatok felépítése szinkronban van a teniszre jellemző specifikus mozgásokkal és az edzések során javítjuk a gerinc forgási képességét és a hozzá kapcsolódó rugalmasságot, fokozzuk az erőt, a koordinációt, erősítjük főleg a csukló, hát, csípő és térd ízületeit és növeljük a test dinamikáját, gyorsaságát.

A megerősített és megnyújtott rugalmas ízületeknek és izomzatnak köszönhetően növeljük a teniszezők pályán nyújtott teljesítményét és segítünk elkerülni a sérüléseket.

tenisz ütőt a kezében fogó férfi