kismama torna a terhesség alatt budapesten a kislányával közösen

Gyrotonic kismama torna

A GYROTONIC®  a terhesség alatt is biztonságosan végezhető edzés.

Van egy kidolgozott GYROTONIC®  protokoll kismamáknak, amellyel gyengéden tudjuk támogatni és fejleszteni testüket a várandósság kilenc hónapja alatt. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az első terhességem alatt lettem Gyrotonic tréner, így saját tapasztalatból tudom elmondani az élményeimet.

A két terhességem között öt év telt el, és arra számítottam, hogy a második várandóságom sokkal nehezebb lesz, de a GYROTONIC®  módszer megcáfolta ezt, könnyebben szültem.

A kislányom most kilenc hónapos, így elég friss az élmény, hogyan tudtam megadni a testemnek a mozgást félelem nélkül, teljes biztonságban. A módszer sikerének tudom, hogy egy óra alatt szültem meg a gyermekem.

A kismama tornát légzéssel végezzük, amivel eredményesen tudjuk segíteni a testet a vajúdás alatt. A légzési gyakorlatokban szerzett rutinnak köszönhetően sokkal könnyedebben tudjuk elviselni az összehúzódásokat. A terhes torna közben nem terheljük a hátgerincünket, növeljük az ízületek mozgásterjedelmét és közben a sok légzőmunkának köszönhetően nő a tüdőnk kapacitása, helyet csinálunk a babának és felkészítjük a testünk a szülés idejére. A Gyrotonic terhesség alatti mozgás számos előnye közé tartozik, hogy csökken a hátfájdalom és székrekedés, valamint a terhességi cukorbetegség kialakulásának kockázata is kisebb.

A terhesség alatt a baba növekvő súlya könnyen arra készteti a nőket, hogy olyan testtartást vegyenek fel, amely összenyomja a test ízületeit, különösen a hát alsó részében és a lábakban ízületeket, ezzel elősegítve a derékfájást, hátfájás vagy az ízületi gyulladást. A Gyrotonic kismama torna során enyhítjük a derék feszültségét és a fáradtságot, támogatjuk a medencét, amely megakadályozza, hogy a gerinc meggörbüljön a baba terhelése miatt és rugalmasságot biztosít a szüléshez.

Mi segítünk a szülésre való felkészülésben!

terhesség alatt kismama tornát végző nő egy budapesti mozgásstúdióban

Gyrotonic kismama torna előnyei:

Nézd meg a Gyrotonic kismama tornáról készült videókat: