hátfájás derékfájás és gerincsérv kezelésére használt gerinctorna gépek

Gyrotonic gerinctorna során használt gépek

Hat olyan GYROTONIC®  gép van, amik egyébként már önmagukban is esztétikai élményt nyújt: a megszokott edzőgépekkel ellentétben a gépek fő darabjai fából, igazi kézi munkával készülnek, és egyébként is az egész olyan harmonikus és szép látványt nyújt, ami illeszkedik az egész rendszer szemléletéhez és stílusához. Az alapgépen tulajdonképpen minden fontosabb gyógytorna gyakorlat elvégezhető, a többi, speciálisabb gép haladóknak való. Ezek között olyanokat is találunk például, mint az ugrógép, amit talán nehéz elképzelni, pedig nagyon hasznos, hiszen sokan vannak, akik inkább elkerülik az ugrálógyakorlatokat, mert a visszazökkenés hirtelensége és kellemetlensége nem tesz túl jót az ízületeknek. Nos, ezen a gépen vízszintesen, fekvésben kell elhelyezkedni, de pont ugyanazt a mozdulatot kell végezni, mint egy normál felugrásnál, ugyanakkora erőkifejtéssel – viszont sokkal finomabban érkezünk vissza, úgy gördülünk le a talpunkra, hogy semmilyen nagyobb zökkenésnek nem tesszük ki a gerincünket.

A legtöbb gyakorlatot hosszan elnyúló, nyújtó mozdulatokkal kell végezni, miközben minden testrészünkre figyelünk, hogy a megfelelő pozícióban tartsuk és ezáltal a nyújtó gyakorlatok után is azt érezzük, hogy igenis jól dolgoztunk.

Gyrotonic gerinctorna gépek

gerincsérv kezeléséhez használt gyógytorna gép budapesten

Pulley Tower Combination

A GYROTONIC®  Pulley Tower Combination, másnéven kombinált csigás torony, több mint harminc éves kutatás és fejlesztés eredménye és a Gyrotonic legszélesebb körben használt és egyben legismertebb gépe. A csigás torony sima, egyenletes támasztást és ellenállást biztosít az egyedülálló, súlyzós szíjtárcsarendszeren keresztül. Az állítható pad és a forgó fogantyú egység testreszabható, hogy illeszkedjen az egyes felhasználók egyéni arányaihoz és mozgási képességeihez. A berendezés kialakítása támogatja az ízületek teljes és természetes mozgástartományát, lehetővé téve a háromdimenziós, funkcionális mozgást, így kiküszöbölhetőek az éles indítások és megállások ott, ahol a legtöbb sérülés történik.

A Pulley Tower Combination gépen végzett gerinctorna gyakorlatok során kezeljük és megszűntetjük az irodai vagy home office alatti ülőmunka okozta nyakfájdalom, vállfájdalom és hátfájás okozta tüneteket. Edzettségi szinttől függetlenül vendégeink egyik kedvenc gépe, amelyen szinte játszva növelhetjük az ízületek és gerincünk mozgásterjedelmét.

Jumping-Stretching Board

Az Jumping-Stretching Board gépen végezhető gyakorlatsorok teljes testű, funkcionális gyakorlatokból állnak, amelyeket különféle testhelyzetekben hajtanak végre – térdelve, állva, fekve és ülve. Az álló gyakorlatok változatos skálája javítja a rugalmasságot, a koordinációt és a funkcionális erőt.

Az ergonomikus, sikló platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtapasztalják a futást és az ugrást csekély ütésekkel, vízszintes síkban, a gerinc és a medence teljes megtámasztásával, így ideális például sérülés utáni felépüléshez.

A többi tornagépünkhöz hasonlóan a GYROTONIC®  Jumping-Stretching Board is sokféleképpen használható, kiegészíthető különböző elemekkel, ezáltal meglepően változatos a feladatsorok kínálata. Az ergonomikusan kialakított csúszó platformon végzett gyakorlatok javítják a test rugalmasságát, a koordinációt és a funkcionális erőt, amely hatására megszűnnek az egyensúlytalanságok, a 8 órás ülőmunka okozta nyakfájdalmak, vállfájdalmak és hátfájdalom okozta tünetek. Edzettségi szinttől függetlenül vendégeink egyik kedvenc gépe, amelyen szinte játszva növelhetjük az ízületek mozgásterjedelmét és nyerhetjük vissza gyermeki lelkesedésünket és rugalmasságunkat.

nyújtás hajlékonyság és rugalmasság növelés gyakorlatra használt gerinctorna gép budapesten
gerincfájdalom tüneteinek kezeléséhez használt gyógytorna gyarkorlat gép

Archway

Az Archway-t sokan a legigényesebb speciális felszerelésnek tartják. Az Archway függőleges, lépcsőzetes létra kialakítása fejlett szilárdsági és stabilitási szekvenciákhoz illeszkedik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a gravitáció függvényében különféle viszonylatban végezzenek gerinctorna gyakorlatokat – függőlegesen, vízszintesen, átlósan és fordítottan. Az Archway nagyszerű kiegészítője stúdiónknak, és különösen népszerű a táncosok és más sportolók körében.

A Archway tornagépen végzett mozgások a megfelelő légzéstechnikával kiegészítve ellazítják a merev ízületeket és feszes izmokat, fejlesztik a koordinációs képességeket és segítenek abban, hogy izomcsoportok egymástól függetlenül tudjanak mozogni.

Leg Extension

A Leg Extension gép lehetővé teszi a teljes testmozgásos gyakorlatok, amelyek erősítik az alsó test és felső test koordinációját, valamint a kéz és láb koordinációját. Az ellenoldali mozgássorok különböző síkokban növelik a hátgerinc funkcionális kapacitását és megerősítik az ízületeket, megszűntetve az ízületi fájdalmat. Az egyedülálló, szabadalmaztatott mechanizmus lehetővé teszi a láb megnyúlását, amikor az kinyúlik. Így a csípő- és térdízületek természetes tartományban tudnak mozogni, kompresszió nélkül, növelve a stabilitást és az erőt az ízületek körül. Leg Extension gépen végzett torna során látványosan fejlesztheted ízületeid mobilitását és szépen fokozatosan kiterjesztheted a mozgástartományodat.

térdfájdalom tüneteinek megszüntetésére szolgáló lábnyújtó gyógytorna gép