kézi ízületi gyulladásban szenvedő férfi kezét fogja az ízületi fájdalom miatt

Mi az ízületi gyulladás?

Az ízületetek két különböző csont találkozásánál helyezkednek el, például az ujjakban, a térdben és a vállakban és fő feladatuk a csontok helyükön tartása és csontok által összekapcsolt testrészek támogatása és mozgatása. Az ízületi gyulladás egy vagy több ízület gyulladását, duzzadását jelenti, melyet ízületi merevség és erős ízületi fájdalom kísér. 

Az állandóan vagy időszakosan megjelenő ízületi fájdalom a kézben, lábfejben, csípőben, térdben vagy a gerincben érezhető leginkább.

Az ízületi gyulladás okai

Az ízületi gyulladás leggyakoribb oka az osteoarthritis, mely az ízületi porc elhasználódásából és kopásából eredet, hiszen ha csontok végeit kipárnázó porcok elkopnak, akkor a csontok közvetlenül a csonton csiszolódnak, mely következtében az ízületek begyulladnak és megduzzadnak.

Az ízületi gyulladás másik leggyakoribb oka a rheumatoid arthritis, mely egy autoimmun betegség, és akkor fordul elő, amikor a szervezet megtámadja saját szöveteit és duzzanatot és fájdalmat okoz az ízületekben. Ilyenkor betegség folyamata során elpusztulnak a porcok és az ízületek gyakran eldeformálódnak.

ízületi gyulladásban szenvedő nő a karját fogja az ízületi fájdalom miatt

Az ízületi gyulladás tünetei, jelei:

Az ízületi gyulladás kezelés Gyrotonic gyógytorna segítségével

Bár sokan azt gondolnák, hogy az edzés és a testmozgás súlyosbíthatja az ízületi fájdalmat és merevséget, valójában a testmozgás hiánya okoz fájdalmat az ízületekben, hiszen a mozgásnak köszönhetően az ízületek körüli izomzatunk erősebb lesz.

A GYROTONIC®  gyógytorna a gerincmozgások és az ízületek artikulációjának teljes skáláját teszi lehetővé, így minden más edzőeszköznél jobban növeli az ízületek mozgásterjedelmét  és a nagy hatású sportoknál összenyomott ízületeket tehermentesíti a mozgással. Ahogy az ízületek mozognak és finoman nyúlnak, helyreállítja a véráramlást és táplálja a szalagokat, ami felgyorsítja a gyógyulást.

A GYROTONIC®  kiváló alternatív gyógytorna ízületi fájdalom ellen, hiszen a gyakorlatok spirális, körkörös mozdulatokból állnak, ritmikus ismétlésekben, integrált légzéssel. Ahogy minden mozdulat átfolyik a következőbe, a test ízületei a természetes mozgástartományon keresztül tudnak mozogni anélkül, hogy összenyomnák őket és az ízületi fájdalom megszűnik, legyen szó csípőizületi gyulladásról, térdizületi gyulladás vagy kéz ízületi gyulladásról.

ízületi gyulladás tüneteinek kezelésére gyógytornát végző nő budapesten