Ülőmunka okozta hátfájás, derékfájás

ülőmunka okozta hátfájdalom tüneteinek megszüntetésére gyógytornát végző nő budapesten

A Gyrotonic mozgásrendszer több, mint egy alakformáló torna, nemcsak szépít és erősít, hanem maximális preventív hatásának köszönhetően lehetővé teszi, hogy elkerüld a gerincműtétet!

 

Az elmúlt években megsokszorozódott a mozgásszervi elváltozásokkal küzdő emberek szám, amelyek kialakulásában nagy szerepet játszik az ülőmunka. És azt tapasztaljuk, sokan még mindig nem mérik fel a napi 6-8 óra ülőmunka veszélyét.

Mit történik a gerincünkkel ülőmunka közben? 

A helytelen ülés során a vállak előre esnek, a hát görnyedt, a medence hátrafelé irányul, így a gerinc elveszíti S alakját. Ennek következtében a csigolyák nem egyenletesen helyezkednek el egymáson, a porckorongok terhelése fokozódik. A rendellenes tartás következtében az izmok és szalagok továbbfeszülnek – végül kialakul a porckorongsérv vagy gerincsérv. Mindez pedig elkerülhető lenne rendszeres testmozgással!

Mi történik a Gyrotonic gyógytorna során?

A Gyrotonic tréning időtartama 60 perc, amely 24 órának csupán alig 5 %-a – ennyi időbefektetés csak megéri azért, hogy elkerüld a napi ülőmunka okozta hátfájást vagy derékfájást? Ez a három dimenzióban végzett mozgásrendszer kiemelt figyelmet fordít a hátgerinc funkcionális kapacitásának a növelésére. A hajlékonyság és az erőkifejtés révén nagyobb vitalitáshoz, dinamikához és a szervezet regeneratív fiatalodásához vezet, mely során teljesen megszűnik a sok ülőmunka által kialakult hátfájás vagy derékfájás.

ülő munka okozta hátfájásban szenvedő nőt gyógytornával kezel egy férfi

Akik egyszer már megtapasztalták az ülőmunka szövődményeként kialakuló gerincbetegségeket, egy alkalmat se hagynának ki: hetente járnak Gyrotonic tréningre.

Már a helyes és szép testtartás tudatosításával sokat tehetünk a gerincfájdalom csökkentéséért, sőt néhány hónap után akár a hátfájás, derékfájásra szedett fájdalomcsillapítókat is elfelejthetjük.

Ajánlott cikkek

Ajánlott videó

Nézd meg a Gyrotonic Central Budapest bemutatkozó videóját ↑