Gyrotonic mozgásrendszer

Gerinctorna, gyógytorna, mozgáskoncepció

Mi a Gyrotonic gerinctorna?

A GYROTONIC® egy világszerte elismert holisztikus mozgásrendszer, amely kíméletesen segíti és támogatja a gerincsérvben szenvedők rehabilitációját, a hátfájással, derékfájással, nyaki gerincfájdalommal, izomfájdalommal, térdfájdalommal, vállfájdalommal vagy ízületi fájdalommal élők gyógyulását.

A GYROTONIC®  egy teljes értékű sport, amely segíti a profi sportolók és fitnesz terembe járók teljesítményének növelését, a táncosok hajlékonyságának és nyújtásának fejlesztését, a kismamák várandóság alatti és utáni mozgását, a sérülésekből felépülők rehabilitációját vagy az irodai ülő munkát végzők gerincproblémáinak megszűnését.

Milyen problémákra ajánljuk?

warming up

Rugalmasság, hajlékonyság növelése

A gerinctorna során egyszerre tudjuk fejleszteni a rugalmasságot, hajlékonyságot és a koordinációt, ha ez mind megvan, rátesszük az erőt is.

arthritis

Ízületi gyulladás, ízületi fájdalom kezelése

A torna során növeljük az ízületek mozgásterjedelmét és megnyújtjuk azokat, ezzel elősegítve az ízületi gyulladás tüneteinek megszűnését.

pain

Derékfájás
kezelése

A gyógytorna gyakorlatok javítják a derék rugalmasságát, valamint ellazítják a derék izmokat, amely hatására megszűnik a kellemetlen derékfájás.

spine

Gerincsérv kezelése

A gyógytornán megszüntetjük a gerincsérv tüneteit és segítünk a porckorongsérv műtét utáni felépülésben.

shoulder 1

Vállfájás kezelése

A Gyrotonic egyszerre lazítja és erősíti a vállakat, kezelve és megszüntetve a nem múló vállfájdalmat.
back

Hátfájás kezelése

Megerősítjük és teljes mértékben nyújtjuk a hátat, kezelve a hátfájás bármely lehetséges okát, majd megszüntetve azt.

Gyrotonic módszer

A módszer megalkotója, Juliu Horvath táncművész, aki elhatározta, hogy a balettben szerzett súlyos gerincsérvét mozgással gyógyítja meg, a többi pedig már történelem.

GYROTONIC®  gerinctorna segítségével nemcsak a nagyjából mindenkit sújtó gerincproblémákat lehet megelőzni, de segít például a porckorongsérv kezelésén, derékfájás, vállfájdalom, ízületi gyulladás vagy hátfájás tüneteinek kezelésén, ülőmunka okozta nyaki- és gerincfájdalmak kezelésén, emellett pedig a teljesen szabad mozgást biztosító gépek, amelyek nem korlátozzák a mozgás irányát és sebességét, úgy erősítik a testet, hogy a gyakorlatok közben egyetlen pillanatra sem akadályozzák a keringést, és a megrövidült, felpumpáltnak tűnő izmok helyett szép hosszú, egészséges és erős izmokat építenek.

Gyrokinesis módszer

A GYROKINESIS®  módszert szintén Juliu Horvath a New York City Opera és a Houston Ballet egykori vezető táncosa fejlesztette ki évtizedek tapasztalatai alapján.

A GYROKINESIS®  módszer háromdimenziós mozdulatai egyrészt ugyanúgy növelik a rutinos sportolók tartó és hajlító izmainak erejét, a táncosok hajlékonyságát és rugalmasságát, segíti a sérülésből lábadozók vagy az idősebbek különböző ízületi gyulladásának, hátfájásának, derékfájásának, porckorongsérvének gyógyulását, másrészt megnyújtja, karcsúbbá, erősebbé és hajlékonyabbá teszi testünket.

A háttámla nélküli kényelmes, speciálisan erre a célra kifejlesztett széken végzett gyakorlatok során a megszakítások nélküli mozgáson van a fókusz, nem tartunk ki hosszan testhelyzeteket, helyette gördülékeny és harmonikus mozdulatokkal kapcsoljuk össze az egyes pozíciókat.

juliu horvath gyrotonic gyógytorna oktatást tart a hátfájás és derékfájás megszüntetésére
Gyrotonic gerincközpontú mozgásrendszer eredete

A módszer megalkotója a temesvári születésű Juliu Horvath táncművész, aki a balettben szerzett súlyos gerincsérvét és hátgerinc problémáját mozgással kívánta csillapítani és meggyógyítani, ezért éveket szentelt az emberi szervezet működésének megértésére. Kísérletei során teljesen meggyógyult, és kifejlesztette a Gyrotonic mozgásrendszert (1977), mely az egész testet 3 dimenzióban, folyamatos körkörös mozgásban dolgoztatja meg és segít összehangolni az idegrendszer és az izomzat közti kapcsolatot, finomítja a mozgáskoordinációt, egyszerre erősíti és teszi rugalmassá az izmokat és ízületeket. A jelenleg New York-ban élő elismert sportoló, feltaláló művész és tanár holisztikus mozgásrendszere világsztároknak, köztük Lady Gaga, Naomi Campbell, Natalie Portman, Tiger Woods, Andy Murray, Shaquille O’Neal – s még hosszan lehetne sorolni azokat az egészségtudatos sztárokat, akiknek segít egyensúlyba hozni a testét.

A Gyrotonic gerinctorna előnyei

Gyrotonic Central Budapest

A Gyrotonic mozgásrendszer több, mint egy alakformáló torna, nemcsak szépít és erősít, hanem maximális preventív hatásának köszönhetően lehetővé teszi, hogy elkerüld a gerincműtétet!

A Gyrotonic minden igényt kielégítő optimális tréning mindenki számára. Profi sportolókat segíti teljesítményük növelésében, a fitnesz iránt rajongók pedig egy új átfogó módszerrel ismerkedhetnek meg. Élvezetet adó mozgásforma a hétköznapi ember számára, a rehabilitációs páciensek mozgását kíméletesen segíti, támogatja és a túlhajszolt embereket frissítő energiával tölti fel. A tornagépeken végzett formáló és tartást adó izomnyújtó feladatsorok segítségével gyönyörű, íves és feszes combokra tehetünk szert.

Videó lejátszása
személyre szabott gyógytorna edzés Budapesten a teljesítmény növelésére

Személyre szabott edzés

A foglalkozás keretében egyénileg és személyre szabottan csak veled foglalkozunk, így célodnak megfelelően nagyon hatásos és gyors fejlődés érhető el.

Az első alkalom egy konzultáció, amelynek során felmérjük, hol tartasz a mozgásban, milyen egyéni motivációd van, mit szeretnél elérni és ezeknek megfelelően közösen kialakítjuk a tréningek menetét. Az első alkalom során felvázoljuk és bemutatjuk a GYROTONIC®  mozgásrendszerben rejlő lehetőségeket, és azokat a rád szabott módszereket is, amelyekkel a testet ergonómiába, a mozgást és az izmokat harmóniába tudjuk hozni.

Az edzések során az alábbi módszerekkel dolgozunk majd:

nő gyrotonic gyógytornát végez a hátfájás és derékfájás ellen

Vendégeink véleménye

Kapcsolat

Időpont foglalásért és további információkért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon, emailben vagy a lenti kapcsolati űrlapon keresztül.